Popularna pretraživanja

0 Košarica
U košarici

Vaša košarica je prazna.

Odaberite neki od proizvoda iz našeg kataloga i dodajte u košaricu.

Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Početna Blog Treba li Vam pametni sat u 2024. godini ?
pametni sat

Treba li Vam pametni sat u 2023. godini ?

Svi članci
02.02.2024.

Pametni satovi su kroz zadnjih nekoliko godina vrlo napredovali u apsolutno svim segmentima. Predstavljaju jedan od najpopularnijih gadgeta koji se jako dobro vežu uz današnje pametne telefone. Pomažu nam da budemo aktivniji, zdraviji ali i da smanjimo ovisnost o pametnim telefonima.

1. Zdravlje i tjelovježba na prvom mjestu

Velika većina pametnih satova ima funkcionalnost praćenja prijeđenih koraka i kilometara, srčanih otkucaja, potrošnje kalorija pa i kvalitete sna. S takvim informacijama možemo popraviti kondiciju, smanjiti stres i živjeti zdravije. Iako su ovakvi satovi vrlo maleni, opremljeni su s mnoštvom funkcija koje pomažu kod analiziranja sportskih aktivnosti poput pedometra, žiroskopa puls metra, barometra pa čak i GPS-a. Dapače, toliko su napredni da vam predlažu kako doći do boljih rezultata, predlažu Vam kada je najbolje vrijeme za odmor ili vas podsjećaju da popijete čašu vode. Neki napredniji pametni satovi imaju i EKG aplikaciju koja pomoću senzora prati otkucaje vašeg srca i prema algoritmu može izračunati da li Vaše srce kuca presporo, prebrzo ili nepravilno, odnosno može ukazati na znakove fibrilacije atrija koji je glavni rizični faktor kod srčanog udara. Također takvi napredniji satovi imaju mogućnost mjerenja zasićenosti kisika u krvi (SpO2) koji mogu ukazati na rane znakove poremećaja srca, pluća, cirkulacije ili neurološke i poremećaje spavanja.

2. Pametni sat kao asistent u produktivnosti

Obavijesti su najatraktivniji dio pametnih satova jer na njih dolaze s naših pametnih telefona i to redom od obavijesti u pogledu poziva, sms poruka, e-mailova, do obavijesti s društvenih mreža, kalendara i slično. Upravo se zbog ovakvih obavijesti koje dobivamo na manjem ekranu koji se nalazi na našoj ruci možemo diskretno informirati i na mjestima gdje je uporaba mobilnih uređaja nemoguća ili neprikladna kao što su predavanja, poslovni sastanci, kazališta i slično. Uz to možemo se lagano orijentirati u prostoru bez potrebe da gledamo mapu na telefonu jer će nas pametni sat putem vibracija i glasovnih obavijesti voditi do željenog odredišta. Praćenje rasporeda jednostavnije je i brže kada se prati sa zapešća, a nama omogućuje da budemo učinkovitiji što rezultira da na kraju imamo više slobodnog vremena.

pametni sat asistent

3. Brža i jednostavnija kupovina

Beskontaktne debitne i kredite kartice su možda revolucionirale način kupovine, međutim mnogi pametni satovi imaju opciju beskontaktnog plaćanja koji je još jednostavniji od korištenja bankovnih kartica. Ovu značajku podržavaju pametni satovi s NFC-om i aplikacijama kao što su Google ili Apple Pay.

smart_pay

4. Modni dodatak

Uz to što zasloni pametnih satova na digitalni način prikazuju vrijeme i obavještavaju nas o raznim informacijama služe nam i kao modni dodatak. Uz sam oblik sata koji se ne može mijenjati tu je remenje koje se u većini slučajeva može promijeniti u sekundama. Dolazi u različitim materijalima i bojama kako bismo se savršeno uklopili u svoj modni izričaj nevezano da li se radi o platnu, koži, silikonu ili nehrđajućem čeliku.

pametni sat

 

OVDJE PRONAĐI SVOJ NOVI PAMETNI SAT

MOBY FIX NEWSLETTER

Prijavi se na naš newsletter i ostvari 5% popusta na prvu kupovinu

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.
 
Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. 
O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook

MailGun

Zendesk

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Live Agent