Popularna pretraživanja

0 Košarica
U košarici

Vaša košarica je prazna.

Odaberite neki od proizvoda iz našeg kataloga i dodajte u košaricu.

Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Početna Blog Koje vrste punjača danas postoje?
Oprema

Koje vrste punjača danas postoje?

Svi članci
30.06.2022.

Koje vrste punjača danas postoje?

Na tržištu postoji niz punjača koji se razlikuju po svojim karakteristikama i različitim parametrima. Tehnologija je toliko napredovala da danas postoje super brzi punjači kao i oni koji su bežični,  što je još prije koju godinu bila nezamisliva situacija. Pridodamo li tome različite ulaze spajanja  te nove tehnologije  s brzim i super brzim punjenjem izbor najidealnijeg punjača može biti vrlo zbunjujuć.

1. Kućni punjači i kablovi (fiksni-kocka)

Najstariji tip u bezvremenskom obliku koji se spajaju najčešće preko klasičnog USB-a (tip A) su sada već stariji USB mikro ili novije USB C varijante. Također postoji i treći najčešći model za Apple iPHONE i iPAD uređaje sa „lightning“ utorom. Iako više možda nisu kompaktni s obzirom na to da postoji niz bežičnih rješenja i dalje imaju najbrže načine punjenja, jednostavni su za korištenje, mogu imati više utora za punjenje što omogućava punjenje više uređaja u isto vrijeme te mogu imati više različitih utora za različite tipove mobilnih uređaja.

punjač_kučni

KUĆNE PUNJAČE POTRAŽITE OVDJE

2. Bežični punjači

Postoji niz bežičnih punjača elegantnog izgleda i relativno brzog punjenja ako to Vaš uređaj podržava. Radi se o Qi standardu otvorenog sučelja koji definira bežični prijenos energije pomoću induktivnog punjenja na udaljenosti od oko 4 cm. Uz manu što klasični punjači ipak mogu brže puniti te nešto višu cijenu bežični punjači na jednostavan i elegantan način pune gotovo sve moderne uređaje bez ograničenja.

bezicni_punjac

BEŽIĆNE PUNJAČE POTRAŽITE OVDJE

3. Prijenosni punjači

Prijenosni punjači ili "power bank-ovi" ili jednostavno prijenosne baterije odličan su izbor za osobe koje su stalno u pokretu a nemaju uvijek mogućnost punjenja u zatvorenim prostorima. Također je idealan odabir za osobe koje putuju ili pak avanturiste koji se nalazi u otvorenim područjima u prirodi gdje nema električne energije.

prijenosni_punjaci

PRIJENOSNE PUNJAČE POTRAŽITE OVDJE

Parametri izbora

  • Original ili zamjenski? Vrlo bitno je naglasiti da zamjenski punjač ne mora značiti i lošiji izbor. Postoje dvije glavne kategorije kod kojih postoje zamjenski punjači renomiranih proizvođača koji proizvode izvanredne proizvode te loših zamjenskih/kopija koju su bez proizvodne marke i bez ikakvih CE certifikata bez kojih su upitne i osnovne provjere kvalitete. Loši zamjenski punjači mogu se pregrijati i izazvati požar a nerijetko proizvode i neugodne zvukove. Iako su najjeftinija opcija najčešće su i najopasniji te Vam preporučujemo da ih izbjegavate.
  • Napon i snaga? Pod snagu smatramo maksimalnu količinu energije koju punjač može isporučiti a izlažu se u vatima (W). Noviji punjači i mobilni uređaji dostižu 45W ili više dok slabiji uređaji i oni sa sporijim punjačima dostižu 5-10W. Također, što je veći napon veća je i snaga koju punjač može postići za izlaznu struju, a najčešće je 5V.
MOBY FIX NEWSLETTER

Prijavi se na naš newsletter i ostvari 5% popusta na prvu kupovinu

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.
 
Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. 
O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook

MailGun

Zendesk

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Live Agent